Tretorn växer........

Tretorn växer........

PRESSMEDDELANDE Från Tretorn / Adidas 2017 – 01–23.

TRETORN TENNIS VÄXER I SKANDINAVIEN
SATSAR PÅ EGEN DISTRIBUTION OCH PARTNERSKAP MED ADIDAS TENNIS

1 januari 2017 lanserar Tretorn Sweden AB sin nya tennis-satsning. Den bygger på egen distribution, en förstärkt säljorganisation samt en utökad produktportfölj genom partnerskap med Adidas tennis. Målsättningen är att bli Skandinaviens ledande distributör inom tennis och padel.

Under 2016 har Tretorn Sweden AB genomfört ett strategiarbete för den skandinaviska marknaden, där manser stor tillväxtpotential genom att bl.a. öka närvaro och servicegrad. Första steget i förverkligandet av visionen att bli Skandinaviens ledande distributör inom tennis och padel var att utveckla en ny sälj- och marknadsorganisation för Tretorn Tennis, flytta hem distributionen av tennisbollar från externa partners, samt etablera partnerskap som officiell distributör av Adidas tennis och padel för Skandinavien.

”Vi har byggt en ny sälj- och marknadsorganisation som kommer jobba närmare våra kunder nu och på så sätt öka konkurrenskraften samt service och stöd till återförsäljare och klubbar” säger Joakim Appelqvist VD Tretorn Sweden AB

Den nya organisationen som ska få Tretorn Tennis att växa i Skandinavien består av Jon Wallmark sälj- och produktansvarig, Daniel Ericsson som KAM Skandinavien, Johan Strandeus nyanställd säljansvarig för Sverige som tidigare jobbat med Prince och Nike Tennis, Christian Brandt nyanställd merchandiser och inköpare som tidigare jobbat med PUMA och COBRA, samt Fredrik Ekström som ansvarig för PR och kommunikation.

”Det ska bli otroligt roligt att ta hand omTretorn tennis i Sverige ochsamtidigt vara del av den nya organisationen med Adidas som partner. Två gedigna tennismärken som kompletterar varandra till en stark produktportfölj” Säger Johan Strandeus ny säljansvarig Tretorn Tennis

Den nya organisationen inom Tretorn tennis utgår från huvudkontoret i Helsingborg och kommer även att innefatta funktioner inom lager, kundservice och support.

Tretorn har varit synonymt med svensk tennis i över 100 år. 1902 producerades den första tennisbollen och sedan dess har Tretorn utvecklat tennisbollar med innovation och kvalitet som ledord. Idag har Tretorn en global närvaro i över 50 länder och en marknadsledande position i Europa med marknadens bredaste utbud inom tennisbollar. Sedan 2014 är man exklusiv leverantör till Svenska Tennisförbundet där alla sanktionerade tävlingar spelas med bollar från Tretorn. Tretorn är även officiell boll i ATP- och WTA- tävlingarna i Båstad, Skistar Swedish Open och Ericsson Open.


Produkter

Handla

Information